ZON- EN WARMTEWERENDE FOLIES

Zonlicht en warmte maken het soms lastig om het binnenklimaat in uw gebouw onder controle te houden of te krijgen.

Door de alsmaar warmer wordende zomers, in combinatie met koelsystemen zonder overcapaciteit, neemt het comfort drastisch af en keldert de productiviteit.
Met de zon- en warmtewerende raamfolies van Raamfolie Distributie Nederland heeft u dé ideale oplossing voor dit probleem.

Zonder het ongezond donker te maken kunnen we het merendeel van de warmte en het hinderlijke licht blokkeren. Naast een gezondere werkomgeving zal de koelinstallatie minder hard hoeven te werken wat een aanzienlijke energiebesparing/CO2 reductie oplevert. De zon- en warmtewerende raamfolies van Raamfolie Distributie Nederland dragen dus bij aan het reduceren van de CO2 voetprint van uw gebouw en kunnen daarmee bijdragen aan een verbetering van het energielabel*.

Contacteer ons voor meer informatie

Van transparante, nauwelijks zichtbare folies, tot folies met een sterk spiegelend effect. Onze technische experts helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw warmteprobleem. Met ons uitgebreide portfolio van het gerenommeerde merk Hanita Coatings zijn wij altijd in staat om samen met u de perfecte oplossing te vinden.

“WIST Je DAT …”

… het 3 tot 4 keer duurder is om de temperatuur van een gebouw met 1 graad te laten dalen dan met 1 graad te laten stijgen?!

BINNEN- OF BUITENFOLIE?

Ons uitgebreide portfolio van folies bestaat uit zowel binnen- als buitenfolies.

Moderne beglazing is vaak al voorzien van een zonwerende en/of isolerende coating.
In deze gevallen is het meestal efficiënter om de zonwerende folie aan de buitenkant van het glas aan te brengen.

Daarnaast levert dit minder risico op v.w.b. de thermische spanning in het glas (risico op thermische breuk door toename temperatuur in het glas).

Samen met u gaan wij op zoek naar de beste oplossing voor uw warmteprobleem.
Dit betekent helaas niet dat alle folies zonder risico toegepast kunnen worden op alle typen beglazingen.

Voor het geven van een correct advies moet er rekening gehouden worden met een aantal belangrijke factoren. Na een uitgebreide inventarisatie van het probleem en analyse van diverse andere variabele omstandigheden kan onderbouwd worden welke folie wel en welke niet toegepast kan worden.

Raamfolie Distributie Nederland, alsook onze gecertificeerde installateurs, beschikken hiervoor over de nodige professionele tools om uw glastype te meten en de thermische stress te berekenen.

DE BESTE OPLOSSING VOOR UW GEBOUW

Met deze professionele aanpak krijgt u gegarandeerd de beste oplossing voor uw gebouw en voorkomt u spijt achteraf, omdat het resultaat niet overeenkomt met de verwachtingen, of dat er onverhoopt toch schade aan uw glas is ontstaan.

Onze experts berekenen graag de nieuwe G-waarde/ZTA waarde van uw glas in combinatie met een zonwerende raamfolie van
Raamfolie Distributie Nederland.
De G-waarde/ZTA waarde is de hoeveelheid warmte van de zon die wordt doorgelaten door de ramen.
Om uw warmteprobleem op te lossen geldt in principe hoe lager deze waarde hoe beter. Ondanks dat zullen onze experts niet altijd adviseren om gebruik te maken van de folie met de laagste G-waarde/ZTA waarde.

Benieuwd waarom??

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR PROFESSIONEEL ADVIES VOOR UW project

Vanaf 2023 zullen alle kantoorgebouwen in Nederland voorzien moeten zijn van minimaal een Energielabel C. Indien het gebouw hier niet aan voldoet mag het niet meer als kantoor gebruikt worden.

Ter bepaling van dit energielabel is per 1 januari 2021 een nieuwe transparante en eenduidige meetmethode geïntroduceerd te weten de NTA 8800.

Zie voor de nadere uitleg: https://www.gebouwenergieprestatie.nl/app/uploads/sites/8/2020/09/Randvoorwaardendocument-NTA-8800-1.pdf Hierbij komt het erop neer dat alleen producten die zijn voorzien van een dergelijke kwaliteitsverklaring “meegenomen” kunnen worden ter bepaling van het nieuwe energielabel.

Alle Warmtewerende folies in ééN Oogopslag:

Geinteresseerd in folie van 3M?

DEZE FOLIES ZIJN ALLEEN INCLUSIEF MONTAGE VERKRIJGBAAR.

 

De uitgebreide 3M™ garantie is namelijk alleen van toepassing indien de folie is verkocht en gemonteerd door één van onze partners.
Met deze professionele partners krijgt u gegarandeerd de beste oplossing voor uw project en voorkomt u spijt achteraf.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.systemline.nl (Partner van Raamfolie Distributie Nederland)

System-line B.V.

DE JUISTE KEUZE

Onze gecertificeerde businesspartners zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste oplossing.

Vindt uw dealer hier!